“TILLYKKE” fra Mai Post, Minus 30 blogger

Mai Post, driftsleder Langemyregaard
Mai Post, driftsleder Langemyregaard

Først stort tillykke til dem, der ligger nummer 1 i vores store race og  vandt boblerne, godt gået.

Hos os var det også lykkedes at rykke en lille smule længere op ad ranglisten, hvilket var super, da vi i forvejen har et pænt foderforbrug.

Det er jo en lille øjenåbner, at de ting, vi havde valgt at sætte på vores handlingsplan, lykkedes.

Team Langemyregaards handlingsplan
Team Langemyregaards handlingsplan

Det skal siges, at de ting, som vi har på vores handlingsplan, ikke er den store videnskab eller investering.  

Helt fra start blev vi enige om, at de ting, vi skulle have stående på vores handlingsplan, skulle være ”lavt hængende frugter” først. Altså de ting, der ikke kostede det store, som vi hurtigt kunne gøre noget ved, og som vi egentlig godt vidste skulle gøres, det skulle bare prioriteres højere.

Billedet viser de ting, som vi synes var nemme at  gå til, og for os var det en stor hjælp, at der var en deadline på. Så havde man givet hinanden ord på, at det kom i orden.

Så er det bare med at blive ved med at holde det i mere en 14 dage J

DB-tjek var for os også en øjenåbner, og især for mig som driftsleder var det spændende og få lov til at være med til at se på tallene og samtidig være med til pitstop-møderne, hvor vi er en god gruppe, der sammenligner tal og diskuterer en masse emner.

Opnået salgpris, medicin , dyrlæge og lønomkostninger. Nogle gange kan folk bedre forholde sig til det, når der kommer kroner og øre på, for hvad koster en FE egentlig, og hvad gør det, at der ikke lige blev lukket for foderet, eller at vi ikke lige får lavet den ventil i tide?- Ja det sætter tingene lidt i perspektiv. 

Mai

Første Minus 30 Lap vinder – Team Sventrup!

Team Svenstrup fejrer sejren
Team Svenstrup fejrer sejren

Det var en stor overraskelse for Team Svenstrup, da de blev præmieret med Brunch n Bubbles af deres Minus30 konstruktør Kim Kofoed, Gefion og chefkonsulent Marlene Sparre Ibsen, Gefion. Team Svenstrup var nemlig Minus 30 FE pr. produceret gris projektets første lapvindere. De har allerede forbedret deres foderforbrug med hele 16 FE til at have et samlet foderforbrug på  290 FE pr. produceret gris , da de første ‘mellemtider’ blev opgjort. Både ejer Christian Wedell-Neergaard og driftsleder Nikolaj Jensen fejrede sejren med medarbejderne Martin, Steffen, Kira, Anton, Olha, Pernille, Nikolaj og Sergii.

Team Svenstrup, som har 960 søer med smågrise til 30 kg samt 14.000 slagtesvin, har allerede lavet mange tiltag som en del af projektet. Blandt andet har teamet:

  • Ændret foderkurver til søer
  • Renoveret fodertrug, så foderspild minimeres
  • Repareret stavfølere i vådfoderkrybbe til smågrise, så de virker optimalt
  • Opsat ekstra drikketrug i smågrisestald de første 14 dage, hvor grisene får tørfoder

Derudover er der foretaget managementmæssige rutineændringer, der generelt sikrer mindre spild, ligesom der er arbejdet med motivation af teamet, og foderet er nu i fokus som LEAN.

Det at sparre på foderet er blevet italesat dagligt blandt alle, og der er kommet opmærksomhed på det. Klimaet er blevet forbedret i slagtesvinestalden, og der er kommet fokus på nærmiljø.

Pattegrisene flyttes til klimastaldene med det samme nu. Det sparer en del foder i farestalden og giver en bedre tilvækst.

”DB-tjek er godt og sikrer en strammere, tættere og detaljeret økonomistyring, og det har været godt at have Kim Kofoed ude og få hægtet lidt op hele vejen rundt”, fortæller Nikolaj Jensen.